Lite djupare, lite mer...


För att vara sann & kunna hitta sin själsfrände
 

*För att vara sann så krävs det att man går igenom sig själv. Tillåter sig själv att vara den man är. Försöker vara sig själv så långt det går. Det som händer då är att du hamnar i ett spår, i en livsväg som kommer bringa det som verkligen var menat för dig. En väg, som verkligen betyder något. Den sanna vägen. Med allt det som var menat för dig. Allt det du kom hit för att uppleva.
Jag säger inte att alla är menade att hitta sin själsfrände men alla har en. Kanske i detta liv så befinner sig sin själsfrände någon annanstans för att lära sig något då man inte kan vara en del i detta. Kanske är det så... men då är det också så att du är här just nu för att uppleva något annat för att senare kunna träffas.
Men att vara sann mot sig själv, vara ärlig mot sig själv gör att man strävar att få vara med sin själsfrände. Om du inte nekar något inom dig gör att du automatiskt går mot en inre sanning mot sig som gör att du kommer få uppleva hela dig o det är just där du kan träffa din själsfrände med ett sant hjärta, kunna få uppleva din själsfrände i fullaste blom, harmoni. Kunna få uppleva din själsfrände på det sätt som ni var menade att uppleva varandra.
Det händer visserligen att själsfränder träffas men utan att dom kan mötas på det sätt som själsfränder verkligen kan mötas på. Ett möte då man inte längre kan skiljas, utan är fast med varandra för evigt, evigt i detta liv. Där har man sanningen i orden "Tills döden skiljer oss åt..."
För att hitta sin själsfrände så måste man lita på sin inre röst... "Vem var hon?"  "Vem var han?" Hur kan "denna människa" påverka mig så? Hur? ...Detta är ett bland dé första tecknen man kan få då man fått napp på sin själsfrände.
*Även om det kan va så att man inte tål sin själsfrände då man ser den första gången. (*Rita Roggers)
 Om man vågar lyssna på sin inre röst då detta händer så är man på god väg att få uppleva sin själsfrände.
 Många gånger så träffar man sin själsfrände i en situation där du måste offra något för att få va med din själsfrände. (Egentligen offrar du ingenting...) O detta är också ett starkt tecken att du mött din själsfrände, på ett plan då ni ska va tillsammans. Du får offra något för att våga vara sann. Det kan man säga är som en prövning som gör att du/man ska våga hoppa o lära sig något, något stort och vackert. Våga hoppa mot sig själv. Våga vinna. Att våga vinna sann kärlek kostar... ingenting. Men det kan tyckas vara så att man förlorar. Men inget förlorar man. Det enda man förlorar är andra människors regler o hopp om att få leva i deras lögn. O vad är det då man förlorar? Inget, ingenting egentligen. För du är sann.
O hur högt uppskattar du att få leva i sanning? Är det inte alltid värt att få vara sann? Oavsett...?
Men självklart ska vägen dit kan gå smidigt om man kan. Men man ska nog inte vända upp o ner på sin värld på en 5-öring bara för att man bestämt sig för att få vara sann. Att få in hänsyn i bilden är viktigt såklart.
Många människor som träffar sin själsfrände förstår det inte utan bara lever i den harmonin som äger rum. Man andas o lever som man aldrig gjort för. O det är här nånstans som det är många som tappar bort varandra.... Det blir för starkt..... Mer om det i nästa stycke...
/Peter 2008-08-05


 

Varför & hur en själsfrände säger nej, samt hur man känner igen sin själsfrände...
 

* Att träffa sin själsfrände är det starkaste möte du kan göra. Starkare än du någonsin kan föreställa dig. Och för att förstå det, kan det bara upplevas... För det är så mycket känslor, så mycket kärlek, så mycket energier... en så underbar förståelse detta möte.
Det är verkligen inte lätt att möte sin själsfrände, speciellt om du inte är redo, vet, och känner till fullo att det du går in i, är 100% rätt....
Sitt möte med sin själsfrände gör att du utvecklas enormt inom dig själv. Plötsligt ser du bitar som du förnekat eller inte sett som du nu måste ta hänsyn till. Sidor som du inte trodde fanns... Rum inom dig som öppnas, rum inom dig som du inte trodde existerade.
All kärlek som finns där i, för dig , på alla sätt, till andra.... så vackert... 
Men det kan också göra ont... För att du får ofta veta att du levt i förnekelse på så många olika sätt. Levt i lögn.
Med din själsfrände så hoppar du hela tiden. Ofta på ett sätt som kan kännas ofrivilligt Konstigt att hoppa så ofta och ofrivilligt. men du gör det just pga av den energi, den kärlek och den förståelse som äger rum...
Genom att möta sin själsfrände gör att mycket känslor sätts igång och  man blir ofta rädd... rädd på flera sätt... vissa sätt går inte ens att förklara.. (ett tecken tex på att du funnit din själsfrände, mkt som händer som du/man inte kan förklara..... Dessa känslor kommer ofta från tidigare liv.... för med sin själsfrände har man oftast många liv tillsammans...)
Man kan bli rädd o dessa känslor kan känna som om man ska förlora det vackraste som hänt dig, det finaste som någonsin kommit till dig. Detta är en av anledningarna varför en själsfrände tar ett steg tillbaka.... För att slippa bli lämnad...
 
Varför... varför säger en själsfrände nej? Hur är detta möjligt? Hur kan man göra så mot sig själv? Mot sin vän... vän för livet...
Titta på bilden... förstora upp den... tänk att kärleken är lika stark som i bilden... lika oändlig, lika enorm, lika vacker, lika magnifik, lika djup. lika sagolik... Vad kan då hända i en då man känner så? Vad kan hända? Hur underbart kan det kännas då? Hur  skrämande kan det vara? "Är jag värd denna kärlek?"
Mycket händer då man träffar sin själsfrände...
Även alla tidigare liv gör och påverkar så mycket med allt som händer i detta möte. Kan egentligen säga att de tidigare liven har den största påverkan av alla faktorer. Rädslor som gör att du måste hoppa något enormt , vilket gör det hela mycket svårt... Att våga hoppa är inte det lättaste…
Gamla upplevelser som gör att du blir mer än rädd. Du kan gå in i känslor du inte ens trodde du hade. Aldrig haft förut. Kärlek som vänder om inom dig o blir till en destruktiv kraft som stöter bort dig själv o den du älskar.. Bara för att du är så rädd. Genom att träffa sin själsfrände måste man lämna vad allt kontroll står för. För du har ingen kontroll över den kärlek som är född fri, den villkorslösa kärleken som uppstår i detta möte. Kärleken är för stark för att kunna vara på ett annat sätt, förhålla sig på ett annat sätt. O det är nu som många vänder om. Det blir för starkt.

 
Varför många själsfränder säger nej... Är av flera saker..

Tex…
-Släpper inte sitt kontroll behov...
-Vågar inte hoppa till en helt okänd värld..
-Tror inte att man är värd en sådan kärlek..
-Låter sin rädslor & gamla mönster ta i överhand...
-Vågar inte älska fullt ut...
-Låter sig styras av andra människors tankar & levende..
 -Orkar & vågar inte satsa allt..
-Lurar sig själv, så man inte tror på det som finns..
-Ljuger för sig själv o inte tror på den andras kärlek till én...
-Låter sig skrämmas av den kärlek  som finns där...
-Hör inte den andras ord, utan gör om dom ,till något annat…
-Går in o förnekar allt... all den underbara kärlek, förståelse, som man nu har funnit...
-Tror att det bara varit en lögn det man upplevt, att man inte kan bli så lycklig.... Lurar sig själv, igen.. 
Det man egentligen kan göra, om man sammanfattar det jag nu sagt är att man, förnekar. Förnekar som aldrig för. För det måste man göra, (förneka som aldrig för) det är inte lätt att förneka, neka sig själsfrände, det man känt. Man måste stänga av allt, alla upplevelser. Verkligen gå in för att ljuga för sig själv.
Det kan även tyckas LÄTT. Varför känns det så? Jo.. För den kärlek som du bär på är så stark o när du bestämt dig för att vända, så förvandlas kärleken till ett försvar som är så starkt, att det kan kännas lätt just därför, just för att du måste skydda dig, direkt. Direkt för den kärlek som finns där, den djupa, den underbara, den gudomliga förståelsen som själen alltid längtat efter. För att neka sig själv detta kan man inte göra och vara sann mot sig själv i detta skede.
Detta är just för att allt inom dig, det jordiska gör allt för att skydda dig mot den smärta som skulle komma in i, om du inte nekar, förnekar och skyddar dig.  Det skulle bli alldels för tufft. Då du bestämt dig.
 
Hur kan man då känna igen sin själsfrände? Om man inte vet säkert… I en situation, då denna säger nej...  Två st ex..
-Utan att säga något, bara ger sig av, ingen förklaring, inga ord, ingenting. Detta sker oftast i samband med att ni haft det bra, kanske helt underbart.
-Hör inte av sig alls men det känns som personen vill göra det, man känner det energimässigt, oftast mycket starkt.
Det förstnämnda är oftast det bästa exemplet på att det kan tyda på att man möt sin själsfrände.
Det är inte lätt att möts sin själsfrände, för då du gör det, måste du börja ta tag i det som är menat för dig... Att lära dig att älska på riktigt.
Jag tror vi är här för att lära oss att älska, villkorslöst, utan krav, utan baktanke.. fri.. Fri så som all kärlek var menad att vara. Kärlek är frihet. Så länge den släpps fri o får vara fri och bara där kan ren o sann lycka uppstå. Det vi nog alla människor vill komma till slut.
/Peter 2008-08-19