(Senast uppdaterad 2010-01-06)
  

Lite annorlunda!? Mm!  ...känns som om denna sida är lite oväntad. Eller!? Tror den ger en del i alla fall.. : )

Som en  född -77 så var Star Wars en serie i tre delar som låg på topplistan under många år då jag var mindre.. = ) Såg den typ 3-4 gånger om året... = )

Tröttnade aldrig på Luke som var hjälten och prinsessan Leia som vi alla pojkar i den åldern nog vara lite förtjust i... : )

...Men så var det också en liten grön gubbe som fångade allas intresse.... Ni vet nog alla vem det är!?  ...Yoda! = ) En vis figur som alla nog såg upp till!? Kände nog att han hade svar på alla frågor o visste vad som var rätt o fel i alla situationer. Moral vara han stolthet, rättvisa hans hand och godhet hans styrka. Jaa, man kan nog säga mycket om vad man såg upp hos honom. Mycket var det i alla fall.... : ) Mycket bra saker!! : )
 
Del 4, 5 och 6 utav serien gavs ut först, och inte förens nu de senaste åren har 1, 2 och 3 av serien givits ut. Numera är jag inte så mycket för Star Wars men var ändå sugen att se de senaste delarna då dom kom ut! : )  ...o då hände något då jag såg dessa. Yoda ger budskap som är djupa och mycket bra. Så jag googlade på ett speciellt klipp och fick efter en hel del sökande fram klippet som jag sökte!
 
Klippet handlar om hur Anakin (Luks blivande pappa) söker råd hos Yoda efter en svårt tid för Anakin. Tycker klippet säger så himla mycket.. Säger en hel del, om flera saker! Jag börjar med o visa klippet o sen så förklarar jag hur jag tolkar det som Yoda säger till Anakin! = )


 

(Klippet kommer från Del III  i serien. )

Skriver här konversationen mellan de två, samt översätter texten!
             
          Yoda:  Premonitions? Premonitions. Hmm.. These visions you have........
 "Föraningar? Föraningar. Hmm... Dessa synerna som du har........."
            

        Anakin: They`re of pain, suffering. Death.
"Dom är av smärta, lidande. Död."

             
        Yoda: Yourself  you speak of, or someone you know?
" Talar du om dig själv nu eller någon som du känner?"

 
           Anakin: Someone
" Någon."
       

         Yoda: Close to you?
"Nära dig?"

 
            Anakin: Yes...
"Ja..."

 
             Yoda: Careful you must be when sensing the future Anakin
                          The fear of loss is a path to the dark side
" Försiktig du måste vara när du känner av framtiden Anakin.
  Rädslan för förlust är en väg till den mörka sidan."

 
          Anakin: I won´t let these visions come tru, master Yoda
 " Jag tänker inte låta dessa syner bli sanna, mästare Yoda.

 
          Yoda: Death is a natural part of life. Rejoice for those around you who transform into the force. Mourn them, do not. Miss them, do not. Attachment leads to jealousy. The shadow of greed that is.

"Döden är en naturlig del av livet... Gläd dig åt dem som runt dig är, som   transformeras till kraften igen. Sörj dem, gör inte...  sakna dem, gör inte...
Engagemang/(att fästa sig vid) leder till svartsjuka. Skuggan av girighet, det är."

 
             Anakin:  What must I do, master Yoda?
" Vad måste jag göra, mästare Yoda?"

 
             Yoda: Train yourself to let go... of everything you fear to lose.
"Träna dig själv att släppa taget... om allt du är rädd för att för

 

The End
_________________________________

'

Jaa, nu har jag nog sett klippet 1000 gånger... = ) och det första jag vill ta upp är meningen som Yoda säger...
 
Yoda: Careful you must be when sensing the future Anakin  The fear of loss is a path to the dark side.

"Försiktig du måste vara när du känner av framtiden Anakin. Rädslan för förlust är en väg till den mörka sidan."

 
Tycker verkligen det säger en hel del, om mycket, i det han här säger! För det är verkligen en väg till den mörka sidan. I stället för att släppa allt fritt som finns i sitt liv så binder man saker vid sig som ej går att binda. O detta i mina ögon är ett fel som vi gör.
Speciellt kärlek är något som behöver släppas fritt, en partner. Men även sina barn eller någon annan som jag eller du binder dig vid. Men också vid jobb och ting som finns eller vad det nu kan tänkas att man kan binda sig vid.
Jag vet, även om jag inte kommit dit riktigt än så är det bäst att släppa så mycket som man kan, fritt. För du vet aldrig när du förlorar det som finns breve dig. Så varför då hålla hårt i det!? Nått du inte kan hålla!? Och om du vill ha något äkta runt dig... hur vet du det, om du bundit det hårt runt dig!? Äkthet, kommer bara hur frihet... Och detta ser jag överallt. Känns som om vi har lång väg kvar.. fast endå. Det krävs bara en tanke för att ändras... så kanske är vägen nära!? Vi får hoppas på det i alla fall! ...Det finns en länk på min sida som leder till en text, som handlar om människor som finns i ditt liv för en kort eller längre tid... (Länkar den här..). .....men visst. ...känner ja så. Ibland känns det som om det varit fel att vissa människor försvunnit i sitt liv. Att det borde funnits mycker mer... Att personen skulle levt kvar tex... Men.... allt har sin mening. Det är ju så... Hur svårt det än är då man befinner sig där.
Tillbaka... = ) ...Räddslan för förlust. Det kan verkligen leda till mycket. Jaa... den är kanske den som har lett världen till det fördärv som just nu pågår världen över. Människor som vill ha bara mer o mer.. när jag skriver detta så kommer jag o tänka på ett samtal som jag hade över en middag för några årsen.. Då sa jag... " Jag skulle utan problem leva mycket fattigare än vad jag gör idag om det skulle vara nyckeln till att alla skulle kunna dela på det som finns... gå på grus vägar och åka på semester vart 10:e år." Eller helt enkelt inte åka alls!?
Vilket motstånd jag fick!!   Kändes som om jag skulle gräva vissa personer i deras fickor och hota det liv som de levde. (Det lärde mig mycket om dessa som gav uttryck för "detta") ..Dock var det många som instämnde i mitt resonomnag. Men endå! Jag tror att folk i sig är rädda för att förlora, förlora det som finne breve än. Även giriga till tusen. Och det tror ja att vi alla sett många gånger. Jaa... girighet är något som finns i oss alla. Men hur taklar vi den sidan!? Ja, självklart att erkänna den först såklart! Jag tror att även titta närma på den och se vad den bär med sig...  Den så kallade mörka sidan hos oss är oftast dé som får oss att växa som mest! (Finns en bra bok att läsa om detta som heter.. "Krama din skugga..") ...Min intution har många gånger varnat mig då jag varit på väg att bli girig.. vissa gånger har jag lyssnat och vissa gånger inte. O detta leder mig till hur jag lärde mig lyssna till min intution på riktigt i mitt liv... Blev en riktig spark i rumpan (kostat mycket att jag inte lyssnade) då jag inte lyssnade men "priset" blev dock att jag nu förstår mitt hjärtas röst!  ...Lyssna på ditt hjärta då du är på väg att göra något som inte känns hundra... Det är din intution som pratar med dig. Men ska inte gå in närmare på det än så...
Släpp!! Släpp allt fritt!! Det bästa du kan göra för dig själv! Var inte rädd för att förlora din partner, var inte rädd för att förlora nått. "Det" finns där för att "det" vill, inte för att du vill. Och om nått eller någon försvinner, släpp det i kärlek.... (Jaa... hmm... det var ju lättare sagt än gjort *ler/skrattar* men om du kan... gör dé!)
 
                                          _______________________________
 
Ny mening!!

Yoda: Death is a natural part of life. Rejoice for those around you who transform into the force. Mourn them, do not. Miss them, do not.  Attachment leads to jealousy. The shadow of greed that is.

"Döden är en naturlig del av livet... Gläd dig åt dem som runt dig är, som transformeras till kraften igen. Sörj dem, gör inte...  sakna dem, gör inte... Engagemang/(att fästa sig vid) leder till svartsjuka. Skuggan av girighet, det är."


Här är också en sån super mening som jag bara älskar! Säger så himla mycket! = ) Den första delen.... "Döden" är verkligen en naturlig del av livet! Och som Ambres säger... "Man passerar egentligen bara genom ett tillstånd.." För det är endå bara den fysiska kroppen som slutar att fungera. Inget annat händer egentligen. Du går vidare. Så även då jag förlorat släktingar, vänner, så innfinner sig en trygghet och det är, att de bara går vidare i något annat. Saknar dom, gör jag, men jag försöker endå släppa dom fria, helt & hållet. Och för att släppa något eller någon fri, så är det i kärlek, och som Yoda säger.. "Gläd dig åt dem som runt dig är, som transformeras till kraften igen" ...men lätt säger jag inte att det är, även om det kan vara det! = )
Men många som går över, tror jag,  får leva i den fysiska världen som finns där och
det tror jag är stort. Även om det som vi är, o gör här, också är stort så är vi här för att uppleva och för att lära. Det är min tro i alla fall. Men att glädjas, som Yoda säger är stort för mig. Att endå känna glädje för det som hänt, att människor försvinner ur ditt liv, det är stort för mig.
 Den andra meningen i Yodas citat... "Engagemang leder tillsvartsjuka..."
Jaa... Den säger hur mycket som helst. Att fästa sig vid något är nog det dummaste man kan göra. Det leder till mycket. Svartsjuka. Absolut. Och blandningen som Yoda tar upp är, absolut. Skuggan av girighet är det. Man ska nog aldrig, som jag säger fästa sig vid något, hålla fast nått. För inget kan växa i fångenskap. Kärlek är endast äkta i ren frihet. Så alla som är svartsjuka fäller egentligen bara krokben för sig själva. För någon som vill ha något kan aldrig få äkta vara, då man håller i något som tex kärlek. Du/man kommer endast få den falska kärleken, då man håller fast något. O är det, det personen vill ha som är svartsjuk!? Nej. Det är precis tvärt om, det är det den personen inte vill ha så hur man än gör så binder man endast sin egen olycka kring sina fötter. O allt man gör i detta är att vara girig. Karma är styrd i sitt led av girighet. Girighet är något som ALLTID kommer att få dig in på en väg som leder till starka och hårda läxor i livet. Det gäller för människor att se detta, så de kan växa. Detta ämne har jag tänkt på mycket och vill skriva om det i en egen flik. Så jag slutar ta upp det här. = ) Det är för stort för att gå in på just nu! =


_________________________________________________

 
O sista meningen, bara älskar den så mycket!! : D Typ känns som nycklen till allt!!
O den är så himla sann och vacker!! = )  Det är ju så man ska göra!! = )

Anakin:  What must I do, master Yoda?
"Vad måste jag göra, mästare Yoda?"
 
Yoda: Train yourself to let go... of everything you fear to lose.
"Träna dig själv att släppa taget... om allt du är rädd för att förlora."


Känner bara att det är allt det handlar om, precis allt. Att släppa allt fritt! Allt om det du just är rädd för att förlora. Jaa, precis allt! För du kan inte kontrolera nått! Inget alls! Inget, går att kontrolera. Så varför ens försöka hålla i nått då!? Finns ingen mening, den enda meningen som finns är, att släppa allt fritt. O jag tror att det är viktigt, verkligen, att leva så, släppa allt i dítt liv fritt. Inte ha några förväntningar, inte hålla i nått, inte begränsa sig, sätta gränser, det finns inga rätt o fel... Jo det finns dé! ; ) Att göra illa någon är fel! O ta hand om varandra är rätt! Men att släppa allt fritt.... att leva så.. tror jag är det rätta, även om jag inte alltid gör dé! : D .. Men att försöka är alltid något! : ) O det är stort för mig! = ) Jag tror vi måste göra som Yoda säger.... Att träna oss själva i att släppa taget, Om Precis ALLT, vi är rädda att förlora. För jag tror att vi endast vill leva i frihet! Det tror jag är alla människors innersta önskan, att få leva fria. Och då på alla sätt... Och att släppa allt fritt gör att vi löser oss från våra egna bojor och släpper oss fria, oss sjäva fria! För det är endast vi själva som begränsar oss och vi sätter i slutendan endast våra egna gränser! Dax o ut o flyga!? Ja tror dé! Frihet är allt och kärlek födds endast i frihet. Äkta kärlek... Till dig själv & till alla andra! = ) Tack Yoda för din visdom... ; ) Det gav mig mycket! = )

 

Affermation:
Jag släpper allt fritt, för inget kan jag hålla i... Allt går sin egen väg till slut... Även jag själv... /Med kärlek, Peter 2009-08-27

 

 
Sidan skapades 2009-05-28