(Senast uppdaterad 2012-06-28)

 
THRIVE
(Att blomstra)

Kanske... En sanning? En del, av en sanning? Eller?
____________________________________

 
 
 
Då har jag precis sett "dokumentären", Thrive. Jag gillar egentligen inte konspirationsteorier men, denna "film" var annorlunda. Det fanns ett djupare budskap och på nått sätt en sanning som känndes annorlunda, än många andra  konspirations filmer/teorier. Det fanns även en "andlighet" i filmen som jag kan ta till mig, insikiter som också jag tror på.
Som i alla böcker/filmer/dokumentärer som sväljer jag inte allt med hull och hår, utan att jag förståss tar till mej det jag kan ta som "sant", vilket såklart inte är allt,  vilket även var fallet då jag sett denna film.
Det som bland annat skiljer sig, är att det är många kända personer i denna film, framstående personer, bland annat intervjuas Deepak Chopra och ger sin syn på en global företelse.
För mig öppnade det bland annat upp för att "vi" är många som tror på en hel värld, en värld där vi alla kan må bra, en värld där vi kan uppnå något som jag tror på, en sann och kärleksfull värld.
Det som allt handlar om, är att vi bland annat måste förstå att det är möjligt att vi alla måste dra vårt strå till stacken, och det kan vi. Det handlar endast om att bestämma sig och sedan börja. Men, det måste komma mycket mer uppifrån och politiker måste förstå att det är de som måste dra i sina trådar och förstå att det verkligen är möjligt att förändra till en enastående värld, för det är det. Det går inte att endast tänka 4 år framåt, för att försöka sitta kvar, utan att politiker måste tänka på helheten och människans bästa, det är däför de är valda, och det är ju just därför de sitter där idag, deras syfte,  och på många sätt känns det inte så idag, inte för något parti utan att det är kortsiktiga mål som upprepas gång på gång. Stor förändrning måste ske, fast med enkla medel, och det är ett av budskapen som filmen har, vilket jag också står fast vid och tycker stämmer överens med den verklighet som jag också tycker mig se.
I alla fall, mitt tips är att se hela filmen, då helheten och slutet på filmen förklarar en hel del av hela budskapet och för att förstå filmen  i sin helhet. Slutet är viktigt, då filmen knyts ihop just i slutet och förklarar en hel del.
Som sagt, man tar det man vill och kan ta till sig och resten för man helt
enklet släppa eller för att senare i livet plocka ner till inre en insikt.
Det finns verkligen en hel del att tänka på, då man ser denna film, det var och är så för mig!  = )
Mycket nöje, funderingar, och insiktsfulla tankar!
Med varma hälsningar Peter

 

Nedan kommer först trailer på filmen Thrive, och sedan kommer hela filmen längre ner.