(Senast uppdaterad 2011-11-23)
 

Att ta ansvar, för sina drömmar...

En dröm kan kännas så långt bort.... men en dröm är aldrig längre bort än en tanke... ...det är du själv som väljer...Att ta ansvar för sina drömmar är ett av det viktigaste löften som du gett dig själv... Att låta dina drömmar bli till en verklighet...
Genom att du tar ansvar för dina drömmar, gör att du kan få allt du någonsin önskat dig... O det kan du få...
Det är inte så svårt egentligen, det handlar om att våga, våga ta steget, det handlar om att våga, tänka tanken...
...Det är så lätt att ge bort sin kraft till någon annan, genom att endast se och titta på den som lever den dröm man själv har, se det den andra gör o låta dem få all kraft genom att se på dem som gör det man själv drömmer om... Istället för att våga ge sig själv till den drömmen man har och börja förverkliga den... Att just våga ta steget o börja sin dröm... Som att till exempel...
Ta lånet...
Ta steget...
Börja måla...
Börja skriva...
Gå kursen...
Våga fråga...
Våga undersöka..
Våga känna....
Våga sända in sin ansökan...
Våga ta det första klivet....
...Tänk om man som barn inte vågade ta steget från att krypa till att gå? Eller som en del barn gör, från att bara vara där på golvet, till att gå direkt....
...Samma är med sina drömmar som vuxen... Vågar man inte, så kommer man aldrig heller att kunna gå... O då sitter man där o tittar på alla andra som gör det man själv längtar efter... Det som sin själ längtar efter...
...Vad är det som gör att vi hindrar oss själva från att ta det klivit? Kan det vara våra värderingar? Våra känslor? Egot som förminskar oss eller egot som höjer oss för mycket? Kanske andras krav på oss så att vi inte vågar misslyckas? Eller kanske är det så att vi själva så länge haft krav, på oss själva, att det vi endast gör sådant som vi klarar av, att det enda vi gör,  är det vi redan vet att vi klarar och vågar göra... för att vi vet att vi klarar av det...
...Vem är det dom fått oss att känna så? Samhället? Andra människor? Vänner, ovänner? Människor som vi inte känner? Kan det vara en blandning av allt? Olika kombinationer?
(Jag tror att det alltid är olika kombinationer för oss alla, då vi alla är unika, har en unik bakgrund, att vi alla är unika personer. Sen så är  det såklart olika mycket från olika faktorer hos olika individer...)
Men vad är det vi behöver göra för att bryta detta mönster? Vad kan tänkas behövas? Kan det vara att vi behöver ta ett steg i taget? Och hur gör vi då det?
...Kanske just de,  att ta ett steg i taget... ....ett steg...  och då våga ta det steget... Viktigt att komma ihåg, att ingen kan springa direkt, men vi kan alltid börja med ett steg, att börja undersöka, börja fråga, kolla upp det vi vill göra, sedan sända in vår ansökan, anmäla sig till kursen eller vad man nu kan tänka sig att göra för att ta det första steget...
...Vad vill livet av oss egentligen? Vad är det livet prövar oss i? Vad tror du? Vad är det livet hela tiden säger till oss, egentligen?  Vad är det livet hela tiden vill att vi ska göra? Vilka är våra utmaningar, egentligen? Kan det vara så att vi alla har en uppgift i livet och det är  just det, att ta ansvar för våra drömmar!? Jag tror att om vi tar ansvaret för våra drömmar och uppfylla dessa gör att vi växer med oss själva och genom det så kommer vi att må bättre. Genom att våga allt vår själ frågar efter, så tror jag att vi verkligen växer på ett sätt som vi alla längtar efter.
...Vad är det egentligen som gör att vi växer? Är det då vi tar ansvar för oss själva, genom att lyssa till vårt inre? Är det då vi vågar ta steget, oavsett hur stort eller hur litet det än är? Är det inte då vi vågar göra det som vi drömmer om, det som vi dagdrömmer om, då vi följföljer det som vi brinner för, inom oss, det som vi alla inom oss önskar? Är det inte då vi ger oss själva till den dröm som vi längtar efter, oavsett hur stor drömmen än är som gör att vi växer?
...Jag tror att det är så, vad tror du?
 
......Vad gör det som vi så misslyckas tusen gånger? "Vad gör de om hundra år?" Vad spelar det för roll?  Varför tar vi oss inte till det vi önskar? Det vi vill? Vad är det som hindrar oss? Varför hindrar vi oss själva?
......varför lyssnar vi på rösten som säger att vi inte kan, som säger, "inte nu", som säger, "jag kan inte", som säger att vi inte har tid, var gör vi med vår tid egentligen? Hur lägger vi upp vår tid? Kan det vara så att vi själva lägger upp den så vi hindrar oss själva från att ha den tid vi behöver för att förverkliga våra drömmar? Kan det vara så? Jag tror att det många gånger det är så, att den som hindrar oss, är vi själva... Det vi behöver göra är att våga vara ärliga inför oss själva och sedan förändra det som behöver förändras.
...Behöver vi verkligen allt det där "andra" som finns i vårt liv? Som gör att vi inte tar oss tiden till att förverkliga det som vi egentligen vill? Som att sitta o kolla på TV flera timmar om dagen? Som att vara ute på nätet o kolla i flera timmar på allt och ingenting? Eller tränar vi 10 gånger i veckan så det inte finns plats för något annat? Eller ger vi bort vår tid till någon annan, som egentligen inte är i behov av den? Som vi faktiskt inte behöver den?
Jag tror det finns många exempel på hur vi hindrar oss själva medvetet eller omedvetet till att förverkliga våra drömmar...
....Det är inte svårt att lyssna, det är inte svårt att göra, det är inte svårt att lyckas, det är faktiskt endast en enda tanke, endast en enda tanke som gör att vi inte klarar av att ta steget till våra drömmar.... o allt handlar om när du själv slutar tänka den tanken om att du inte har tid, att du inte kan, att du inte skulle ha mod, att du inte kan misslyckas tusen gånger, att du inte har styrkan att följa din dröm.... för allt detta har du, du har styrkan, du har all världens kraft och styrka inom dig för att följa dina drömmar och att följfölja dem..... det handlar istället om att tänka tanken, "Nu är det dax!!! Nu gör jag det!!!" Och sedan ta klivet.... Det är endast den tanken och ingen annan.
...Kan du tänka den? Försök och tänk den nu...... "Nu är det dax!! Nu gör jag det!!" (....och då blanda in det som är din dröm, som du har att förverkliga... och som alltid, ett steg i taget....)
....Kunde du? ....om du kunde tänka tanken.... "Nu är det dax, nu gör jag det..." så kan du också, ta ansvar för dina drömmar och följfölja dem....
...Varför skulle du inte kunna följfölja din dröm om du kunde tänka den? Varför kom din dröm till dig? Varför är det inom dig som längtar? Kan det vara så att din själ längtar efter att få växa? Längtar efter att få sträcka ut sina vingar, våga ta luft under dem?
...Hur ska vi någonsin kunna säga att vi gjort allt för att bli lyckliga, om vi inte tagit våra drömmar för vad dom är och tagit dem på allvar!?  ...ord från vår själ, som endast ville bli släppt fri, fri från alla krav, fri från allt som hindrar oss, fri från alla bojor, oavsett vem som fängslat oss... Kan vi någonsin göra det? Säga att vi försökt... Om vi inte har försökt fullt ut? (O det är aldrig försent, det handlar bara om att tiden går, det är allt....)  Om vi inte gjort allt för att förverkliga våra drömmar, kan vi då någonsin ge upp? Kan vi då någonsin sluta kämpa? Jag tror inte det.... för vi kan aldrig sluta kämpa förens vi gjort allt, då vi hållit vårt löfte som vi givit vår själ... ....när du gjort allt, hur mycket finns inte då kvar att göra? Är det inte hur intressant som helst att få veta vad som finns bakom alla de drömmar som går att uppnå? : )  ....tänk att det finns en hel värld bakom alla drömmar! O det är precis det, det gör!
(...o som vanligt, alltid viktigt att leva i nuet, det är det som är det viktigaste, men våra delmål, mål och få drömma är en del av vårt nu, av nuet fast vi ska leva här och nu...)
...Att ta ansvar för våra drömmar handlar om att tänka tanken, att det är just det första steget, att tänka just den tanken... "Jag kan, nu är det dax, nu gör jag det, jag har all världens kraft och styrka inom mig för att göra mina drömmar möjliga..." För allt detta har du, om det ens är den minsta drömmen du någonsin haft som att ha ett färgat grytunderlägg.... Gå o köp det!! Genom att gå o köpa det, så tränar du också dig själv att våga göra de större drömmarna! Därför är det så viktigt att våga göra allt som man drömmer om och ingen dröm är mer eller mindre viktga, de är alla samma sak, löften från vår själ och lika viktiga.... Så den minsta drömmen är lika viktig som den stora drömmmen och därför så viktig att uppfylla.... Jaa, en del har lättare att uppfylla sin drömmar.... man har du vågat träna dig själv att uppnå det du vill?  Samma sak som fysisk träning....  Och så är det också...vissa har det i sig och vissa inte... men vi alla kan bli bra på det! Även om vi inte kan bli bäst på det!
...Vi alla kanske inte kan uppnå de allara största drömmar... men vi alla kan uppnå många många många drömmar som vi har, men det gäller att träna sig i sin "dröm-träning" genom att uppfylla drömmar varje dag. Även om det är så litet som att laga en ny rätt.... men det kan också vara stort! Du själv bestämmer reglerna! Det handlar om att uppfylla våra löften och där finns ingen dröm som är  mer eller mindre viktig, alla är viktiga, DU är viktig. 
...Ordspråket... "Det är aldrig försent att bli den du skulle vilja bli..."  O det är så sant... För det är aldrig försent... men varför vänta 1 sekund till då? Då det endast är att lyfta telefonluren och anmäla sig till kursen.... Köpa en målarduk!? Eller exempelvis ringa din vän och berätta hur fantastisk din vän är! Och om vi tar kärlek som exempel.... för jag tror det, att vi alla vill leva i kärlek, att vi alla drömmer om att leva i kärlek fullt ut, utan att någon tycket vi är konstiga, att vi drömmer om att få leva fullt ut genom att få vara kärleksfulla, till varandra, till andra, till oss själva genom att älska oss själva så mycket att vi tillåter oss själva att uppleva våra drömmar, genom att älska varandra och oss själva.... utan att någon dömer oss.... men vad är vi rädda för egentligen? Och, om någon inte kan din kärlek? Vem handlar det då om? Egentligen? Om dig? Eller personen som inte kunde ta din kärlek för vad den var? Oavsett om du givit den till dig själv eller till någon annat? Bara för att vi sa det vi hade på vårt hjärta? För att vi följde vår dröm?
(...o jaa, vi ska endast tala ut ur vårt hjärta till oss själva och till andra och inget mer.... här gäller det också att vara vaksam på vårt ego, som både vill höja och sänka, ta bort och lägga till....)
...Då vi säger något så handlar det om att vara i känsla, att endast säga det vi har inom oss och inget mer, det ska aldrig vara konstlat. Detsamma med våra drömmar, vi ska endast göra det vi känner att vi verkligen vill göra och endast det... att lyssna på vår själ är ett annat ord.... att lyssna på vårt hjärta är samma sak... Det är då vi lyssnar inåt, tar med vårt sunda förnuft, tar bort naiviteten inom oss, tar bort vårt ego och sedan lyssnar på vår själ och det är där har vi den sanna rösten,  det är där vi har vår längtan efter att få växa, löftet, vår sanna känsla att växa och där har vi våra drömmar som vill bli sanna och det är där och endast där vi ska lyssna.... Detta kan vi, det kan jag och det kan du... Vi behöver endast lyssna på vår inre röst som är den röst som längtar, längtar efter att få göra, uppleva och uppfylla... Det är själens språk som visar sig genom att längta efter att få växa, genom att längta och förverkliga våra drömmar! Och det är just här som är ett av våra mål, våra löften till oss själva, att just våga ta språnget till oss själva, så vi tar oss igenom den slöja som täckt vårt innersta från att leva som den som vi längtar efter att få leva som, den som du vill leva fullt ut genom, den som är du, ditt sanna jag och om du gör detta,  så blir det till att du följer din dröm.
Allt detta gör vi då vi vågar lyssna på vår inre röst som talar till oss och säger... "Du kan, du har allt du behöver, du har styrkan, du har de verktyg du behöver för att lyckas..." Detta är de sanna orden egentligen...
....Och det är här vi vårt verktyg som gör att vi kan följfölja vår dröm, att våga tänka tanken, och då inte lyssna på den rösten som säger att vi inte kan.... Det är här vi ska tillåta oss att tänka den enda tanken... "Jag kan..." Det är den tanken som skiljer oss från att ta ansvar för våra drömmar och inte göra det...
...Jag hoppas att du vågar lyssna på din röst, den som säger att du kan, för det kan du....
Det är just din dröm som kan bli sann när du vågar lyssna till den rösten, för den är till för dig och drömmen för dig att uppnå, ditt löfte för dig att hålla.....
Frågan är... när tänker du tänka din? När kommer du ta ansvar för din dröm? Vad väntar du på? Vad skiljer sig dina drömmar och de som uppfyller sina? Ingenting, inget alls, vi har samma tankar och samma drömmar och vi alla har drömmen som vårt verktyg  som finns för oss så att vi kan uppfylla vårt löfte vi givit till oss själva....
Du har allt inom dig, allt någonsin behövt för att uppfylla dina drömmar och det är endast du själv som bestämmer när du tänker börja tänka din tanke att "du kan....." För allt har du inom dig, all styrka... och du har alltid haft allt inom dig.... all kraft....
Affermation... (..från boken, munken som sålde sin Ferarri..)
"...jag är mer än vad jag verkar vara, o alla världens styrka o kraft, vilar inom mig..."
...Med all styrka o all kraft som vilar inom mig, som finns där inne för att uppfylla mina drömmar... Peter 2011-10-31
 
 
Sidan skapades under våren 2009