(Uppdaterad senast 2010-07-16)(Under berabetning)

Reiki- och Andlig healing...


Är det samma! Fast man har olika namn på typen av healing behandlingar o vad man gör under just en behandling.
 
Reikienergi från handen.
Även om energin går dit den behövs så är det många som säger att healing energin är starkast just där man håller handen. Ca 10 cm från handens mitt in.

I andlig healing sägs det vara på samma sätt som i reiki. Man har ett chakra i handen där healing energin kommer ifrån.

All energi kommer från healingkällan,  universum. Healern är endast en kanal mellan klienten och healing källan. Som ett stuprör.  Healing energin kommer också från sina guider som hjälper en med att heala.
 

____________________________________________

 
 
Reiki
Reikin har sitt ursprung i Japan och staratdes av en man som kallades Mikao Usui. Han föddes i Japan i en liten by, Taniai Mura 1865. Det finns ett ca datum då Dr Usui fick en "kanalisering/upplevelse" av reikin på en 21 dagars meditation, detta datum är 8 april 1922. O i om detta så var reikin född o från denna dag så spreds reikin över världen.  Inom Reiki så används oftast bestämda handpositioner och man begränsar tiden vid varje ställe. Man stannar med handen ca 3 - 4 minuter åt gången. Rei-ki betyder Universell- Livsenergi.
 
Andlig heling
I andlig healing så använder sig man mkt av sin intution samt av sina guider under en healing. Med sin intution så kan man få en känsla vart man ska sätta ner sin hand, tex på en axel, armbåge etc. Guiderna hjälper än att med att tex sända en bild vart man ska sätta ner sin hand. Även kan guiderna styra handen till en fot tex för att ge healing just där.