(Uppdaterad senast 2012-08-27)


Ordspråk som jag gillar!


Även ordspråk som lärt mig hur jag ska förhålla mig till livet i helhet,  vägledning hur jag ska leva mitt liv i vissa frågor!

 

"Håll gärna mer än vad du lovar..."
För mig ett såå viktigt ordspråk som har fått mig att växa på såå många olika sätt! Som att bara vara sig själv,  inget mer eller mindre än sig själv! 

 

"Att våga är att förlora fotfästet för en sekund, att inte våga, är att förlora sig själv..."
                                                                                              Sören Kirkegaard

Ett ordspråk som jag kämpar med varje dag för att bli så sann jag kan bli mot mig själv. O jag vet ju det, varje gång jag hoppar, så fångas jag av nått vackert! Nått som får mig att må bra!  : ) För jag hoppar ALLTID, till en sanning inom mig själv!! O att vara sann inför mig själv, får en alltid att må bra!! : )

 
"Det finns alltid två sidor av ett mynt..."
Så himla sant!! ; )
 

"Vi ärver inte Jorden från våra förfäder, vi lånar den, av våra barn..." 
                                                                                  Indianskt ordspråk

Ett av mina favorit ordspråk, säger så himla mycket!
 

"Mod är inte att aldrig känna rädsla. Mod är att känna  rädsla och ändå våga..."


"We are not human beings having a spiritual experience, we spiritual beeings having a human experience..." 
                                                                                   Pierre Teilhard de Chardin


 
"Döm aldrig någon annan, förens man gått två  månvarv i hans mockasiner ..."     
                                                                                               Indianskt
ordspråk

Tycker den är så bra!!
Den även hjälpt mig med insikten att inte döma någon, någongång, oavsett, finns alltid en förklaring. Man kan ha fel, fast man är så säker!

Finns även en indiansk bön som påminner om ordspråket.

 "Stora Ande,
hjälp mig att aldrig döma
en annan förrän jag
vandrat två månvarv
i hans mockasiner."


 
"Ett fyndigt ord bevisar ingenting..."
                                                              Voltaire

Ordspråket ovan är så sann för mig, och jag tolkar den såhär.. även om du har svar på tal så betyder det inte att du har rätt. Det är precis som med alla säljare, dom kan skapa ett behov hos dig som inte finns, en person kan övertala dig att göra något som du egentligen inte vill pga att den personen väljer rätt ord.  Det jag vill komma fram till är att en del människor säger saker till dig som låter rätt men som inte är det. O du får fel för att du inte har svar på tal, fast egentligen är det du som har rätt. Kan se så många gånger att det är så... varit med mig, ser med andra, som har fastnat i samma fälla. Det är så viktigt tycker ja att det finns "rent mjöl i påsen" då man pratar med någon. Att hela tiden ta ett steg tillbaka o kolla på sig själv att göra det som är rätt. För är det inte dit vi ska sträva!? Att bli sanna mot oss själva!? Leva efter att vara sanna hela vägen!? Mot allt och alla!? Jag tror dé.... tror väldigt mycket på det. Kom på ett ord språk nu ; ) "Bara för att det är lätt, betyder det inte att det är rätt.." O där får jag nog sätta punkt...  : ) Blev ett långt utlägg ur ett insiktsfullt ordspråk... : ) /Peter 090612

"Never underestimate the power of stupid people in large groups!"
Säger så himla mycket!! 


"Världen är full av genier men styrs av idioter..."
                                                                 Anonym

 

"Barn gör inte som vuxna säger, barn gör som vuxna gör..." 2010-01-25

Kommer inte ihåg vem som sa det här till mig första gången.. men det var nog runt 2002 kan jag tänka mig... Har tänkt på detta ordspråk länge... O det har talat till mig på olika sätt. Till exempel att man ska vara en god förebild för barn. Då barn ser på, så är det extra viktigt att följa det du lär. Nu tycker väl ja att man ska följa det som känns  "rätt" för en själv alltid. Men jag tycker dock att det endå blir viktigare då barn ser på, då jag tror att alla barn följer mer eller mindre det vuxna gör.  För mig handlar detta ordspråk just om att barn gör som vuxna gör och inte gör som vuxna säger. Hur ska vi vardagliga människor sluta vara våldsamma mot varandra då regeringar krigar? Hur ska vi vardagliga människor sluta svika varandra då vi blir svikna av våra regeringar, våra statschefer? Hur ska vi människor sluta göra varandra illa, då regeringar säger att det är okej att kriga!? Hur ska vi kunna vinna över vårt ego då alla regeringar i världen förespråkar att det är ego som ska vara det som är det rätta att se upp till? Vad ger det för signaler till de vardagliga, då det är okej för en polis att slå? Hur ska det någonsin kunna bli ett paradis på jorden och då i varje människas hjärta, när de vi ser upp till , säger att det är okej att bruka våld? Hur ska människan förstå att vapen inte är okej då regeringar, säljer och köper vapen? Och vad ger det för signaler till mig som människa då Sverige sålde mest vapen i Sveriges historia 2008, och sålda vapen för över 13.000.000.000kr? Och sedan säger till mig/dig att det inte är okej med vapen? Vad ger det för signaler till mig då någon säger att en sak inte är okej, men sedan gör samma sak, fast ännu värre själv!? Vad gör jag då mina förebilder gör saker som gör illa andra människor? Vad gör jag då? Vad bygger det upp hos mig som människa? 

Detta ordspråk har verkligen gett mig, en otrolig insikt. För att det ska bli fred i varje människas hjärta, för att det ska bli fred i varje hem, för att vi människor ska sluta göra varandra illa, i alla avseenden, så måste först och främst våra vuxna sluta göra illa varandra, sända signaler till den lilla människan att vapen inte är okej, att det inte är okej att göra illa varandra, att det inte är okej att göra illa jorden, att det inte är okej att göra illa ett djur, någon levande överhuvudtaget. Sända signaler till oss, till varandra, att det enda som är okej, det är ett förhållningssätt som främjar för kärlek, för ett sätt som aldrig kan skada någon annan. Att tillverka vapen, aldrig någonsin kommer att vara okej. Att svek aldrig någonsin kommer vara ett val. Att göra illa någon, aldrig någonsin kommer vara tillåtet. Då våra regeringar, våra statschefer sänder signaler till oss, våra vuxna, att det endast är kärlek som är den enda vägen, då, kommer vi, som är deras barn, att sluta göra varandra illa. När alla regeringar i världen kommer överens om det självklara, att stoppa allt som kan göra illa någon, stoppas, då kommer också vi människor att sluta göra varandra illa. Då kommer vi barn att göra som vuxna säger, då kommer vi se upp till våra förebilder och göra som de gör...
Med en tro, Peter  2010-03-14 (..med tankar som funnits sen 2008 i Januari..)


 
 

"Man ska smida medans järnet är varmt..."
Ett ordspråk som jag gillar starkt. Har hört det många gånger men fäst mig vid detta mer o mer. Speciellt då det handlar om att "göra slag i saken". Då jag har en brinnande idé för en text eller en annan idé så är det viktigt att skriva ner det som är på väg ut, för jag märker att den glöd som brinner för en viss text är bara brinnande en viss tid och då är det viktigt att jag "gör slag i saken" och skriver. Ett tips från mig, skriv då du känner att du har glöden, måla då målaren i dig vill måla, dreja då du vill... för det blir alltid som bäst då "järnet är varmt" och det viktigaste, din själ får leva det liv som den alltid önskat innerst inne, du får leva ut det du har inom dig på det sätt som du innerst inne alltid önskat... och där är du sann, där är du ditt innersta jag... där är du, du...           
Med all kärlek, Peter 2010-01-29

 


"När eleven är redo, visar sig mästaren..."


"Det som skiljer en vinnare och en förlorare, är att vinnaren gör det förloraren inte vill göra..."

 


Sidan skapades våren 2008