(Senast uppdaterad 2010-10-17)
 

Gränser...   ..nått vi inte behöver! :)

...de enda som sätter gränser,
är vi själva...

 
 
 
 
Så mycket gränser... så mycket som vi begränsar oss i... Men vad är gränser!? Självklart behöver vi gränser i olika avseenden. Så att vi inte gör illa oss, så att vi inte gör illa någon annan. Dessa två punkter är ju en självklarhet. Och visst så behöver vi gränser så att vi mår bra och inte gör nått tokigt! : ) Så är det ju! = ) Men sen då!? Vilka gränser är det då som jag försöker få fram!? Hmm.... jaa.. det har tagit ett tag för mig att förstå vad jag själv hade för gränser. O jaaa... jag har mycket kvar. = )
 
Men en del har i alla fall släppt o jag vet att detta är något som jag länge kommer få jobba med fram o tillbaka, för mitt ego vill ha gränser o ja med hehe ; ) ....o just för att man vill vara säker i sitt jag o där man är. För det kan vara tryggt att vara i en värld där man känner sina gränser o vet precis vart man är. O jag tror att alla vet detta som jag skriver nu men precis som jag behöver höra det. = )
 
Jag tror att vi alla begränsar oss just för att det är tryggt... så skönt o veta hur jag är o hur allt ska vara. Idag o om 10 år. Hur allt ska gå till i mitt liv o hur allt ska vara för att mitt liv ska vara perfekt. "Då ska det vara såhär, bla bla bla!" Men oj vad man lurar sig själv genom att sätta dessa gränser på oss själva och även på andra!! För vi dömer andra då dom inte lever upp till våra förväntningar som vi har på "dom".... Hela tiden så sätter vi begränsningar och begränsar oss själva. Det är en del av det jag menar att vi sätter gränser och begränsar oss med gränser som vi inte behöver... Det är detta jag menar i det stora hela!! = )
 
Min väns barn sa för längesen då vi vart ute på vår bakgård.... "Peter... Varför har vi staket?" ...jag tänkte..... "Jaa varför har vi det..." Självklart visste jag svaret, men frågan behövde en tanke som behövdes sträcka sig längre än den som stannar vid... "För att visa vad som är vårt och inte, där inga andra får vara som inte är inbjudna på ett sätt eller annat...." Det kunde typ varit mitt svar... men istället så tänkte jag längre än så..... "Jaa varför har vi det...." Det tog ett tag innan jag svarade men mitt svar blev dock ungeför detsamma som ovan... Men min tankegång fortsatte att processa.... "Varför har vi så mycket gränser?" Enda från det vi är små så börjar en värld av begränsningar... "Du kan göra så... du kan inte göra så.... du får inte göra så..... Du får inte göra så..." O visst så måste små barn lära sig vissa saker för att inte göra illa sig själva och andra.... men det är inte det jag pratar om utan att vi matas av allt som gör att vi redan som små barn gör att vi börjar sätta gränser runt oss själva... "Mitt liv ska se ut så, mitt liv ska se ut på detta sätt.... Såhär kan jag göra såhär kan jag inte göra... Dessa gränser är mina gränser till mina begränsningar..." O där sätter vi våra gränser..... "Vårt hus har staket.." o så vidare.... Jaa, i en värld utan gränser o full med kärlek så skulle vi nog bara behöva staket där vi endast skulle kunna göra oss illa... för i en värld där kärlek och respekt skulle vara grundpelare i vårt livssynsätt så skulle vi alltid respektera andra människor o då skulle vi inte behöva gränser som är till för att säga... "Hit, men inte längre..." ( Jag hoppas ni förstår här, djupet av det jag skriver...)
 
 
.....det är så mycket som vi gör......
 
Bara det som vi själva gör med oss själva… så mycket, så ofta… så gediget, det vi gör med oss själva. Begränsar oss. Stoppar vår egen upplevelse, varje dag att få vara fria, få vara vårt sanna jag, enda in. Säga ja till livet och inte begränsa oss med våra tankar och våra regler för hur saker och ting ”borde vara, hur jag borde känna, hur jag borde tänka” Jag begränsar mig med mina tankar, med mina regler, med mina känslor, medvetet och undermedvetet…
 
Jag känner själv hur begränsad jag varit och stoppat min upplevelse i livet från att vara ja o från att få uppleva underbara upplevelser just för att jag begränsat mig i olika perspektiv.... Men dock ska jag inte sörja för jag gjorde så bra jag kunde o det finns ingen skuld... eller fel i det avseendet! = ) Jag får vara glad över att jag kommit hit där jag är idag oavsett hur lång tid det tagit o hur mycket mer jag har att lära mig.... För resan är lång o jag har kommit enda hit o det var inte dåligt! ; ) O så är det för oss alla!! Vi gör ju så gott vi kan... = ) Annars hade vi ju gjort ännu bättre!! .....Så tror ja i alla fall!! .....jag tror att detta som jag pratar om behöver ett nytt kapitel (eller länk..) ...som får handla om..... "Vi alla gör så gott vi kan..." = )
 
Tillbaka till gränser som vi inte behöver.. ; )
 
Det jag tror att vi behöver göra är att släppa på alla tankar.. "Såhär tänker ja... såhär ska jag ha det.. såhär ska det vara..." Utan att vi är öppna för alla förslag och alltid ger allt en chans.... =) Tänk på så mycket som skulle kunna öppna upp i ditt liv!! I mitt liv!! = ) Att hela tiden ha ett öppet sinne.... att släppa alla gränser om hur allt borde och ska vara utan att man alltid är öppen för att säga ja..... Det får mig att tänka på en film som heter.. "Yes Men" ..för det är verkligen att släppa alla gränser och släppa alla begränsningar.. = ) Den handlar om en man som säger ja till allt istället för att säga nej.... O visst, åter igen så måste man ju tänka så att man inte gör illa någon annan.... *ler* det är också en begränsning.! ...Fast jag tycker det är en gräns som vi behöver för att det ska vara skyst... : ) I alla fall tycker ja så... : )
 
.....Tror man kan prata hur mycket som helst om dessa gränser o vrida o vända på det. ...men detta är i alla fall en del av vad jag tror på! = )
 
Kontentan är i alla fall som jag känner, är att släppa de begränsningar och gränser som man har om hur mitt/sitt liv måste/ska se ut o hur allt ska vara för att det ska vara perfekt, för det är det redan, utan dina/mina begränsningar, i vårt liv.
 
En liten tanke från Peter... ; )
 
För en kärlekfull värld utan gränser!!
 
/Peter 2009-05-19

 Sidan skapades under året 2008