- Blandade dokumentärer -
2010-12-23
Har precis sett en dokumentär från 2006 som handlar om Dalai Lama och som heter,  "10 Questions For The Dalai Lama". Känner djup vördnad över hans sätt att vara och möta den sanning som han möter.
Hans tankesätt om "Non Violence" är verkligen vackert och förstår nu ännu mer hur han menat, men även hur Mahatma Gandhi och Martin Luther King menat med deras "Non Violence" metod.
Dokumentären beskriver hur det sett ut i Tibet sen Kina började invadera och ta över Tibet. Dalai Lama får i en intervju 10 stycken frågor ställda till sig som handlar bland annat  om situationen i Tibet men även om hur han ser på känslor och Non Violence samt en del annat.
För mig var det mycket intressant, men även känslosamt se denna dokumentär och det gav mig en hel del insikt i hur Dalai Lama ser på världen och hur man kan se på det som händer i olika dimensioner.
Jag hoppas att även ni därute kan se denna dokumentär då jag tror att mycket av det som visas i filmen är av stor värde för sin egen insikt i och utanför sig själv. Klipper här in en trailer från filmen.
Med större insikt & kärlek,  Peter


__________________________________________
2010-07-18
Finns en jätte fin dokumentär som gick i maj på SVT som heter The Horse Boy /Hästpojken, som jag hoppas alla får chans att se! Är en prisbelönt dokumentär av Michael Orion Scott från 2009.
Den handlar om två föräldrars resa för att hjälpa sin autistiske son. Resan sker bland vildhästar och schamaner i Mongoliet och  sakta men säkert börjar en förändring äga rum som förändrar livet för alla inblandade.
...Verkligen en sådan dokumentär som visar hur vacker den här världen är och skulle den skulle kunna bli! =) Ytterligare en sådan tankeställare! =)
Med lycka, Peter =)
 
Nedan är en trailer  för The Horse Boy!
__________________________________________________

Har precis sett en ny dokumentär  som heter "Food.Inc" och är inspelad i  USA. Den handlar om hur mat framställs, vad vi egentligen äter, hur djuren behandlas i matindustrin och vad som händer bakom kulisserna.
Jag tror att vi alla måste ta ställning för det som händer i matindustrin och det är i alla fall för mig, att djuren behandlas på rätt sätt, att vi endast äter ekologisk och rättvisemärkt mat, att matindustrin är gynnsam för världen, djuren och för oss människor.
En kan inte göra allt, men en kan göra något och något kan vara hur mycket som helst. Vilket jag också tror att det är...
 
 Här nedan följer en trailer:
Sidan skapades under 2010