(Senast uppdaterad 2012-02-06)
 

Böcker...som jag läst och rekommenderar!

_______________________
 

Mellan två världar - av Sylvia Browne
2011-08-28


Då har jag precis läst klart boken Mellan två världar som är skriven av Sylvia Browne, och jag kan bara säga att jag är otroligt glad över att läst denna bok. Mycket som jag tänk på och fick sätta ord på samt tankar jag haft på liknande sätt som beskrivs i boken.
På många sätt en grundläggande bok men också mycket insikt i denna. Även en del humor i hennes sätt att skriva vilket tacksamt tas emot då ens leende på ens läppar får lätta! Även en hel del tips om hur man kan förhålla sig till livet på en härligt och enkelt sätt, vilket jag också tror att man kan leva sitt liv på, att det är enkelt att leva, att det endast är vi själva som begränsar oss i vårt sätt att leva och tänka.
Jag rekommenderar varmt att läsa denna då jag tror att den har mycket att ge. Jag gillar verkligen hennes enkla sätt att beskriva det som finns runt om oss, inom oss, Den andra sidan samt den kärlek som Sylvia förmedlar.
Jag hoppas att också ni som läser denna får samma härliga känsla!
Med varma tankar Peter

Sammanfattning av boken:
Som ryktbart medium och andlig lärare har Sylvia Browne övertygat miljontals människor. Nu avslöjar New York Times bestsellerförfattare hur ockult energi fungerar i vår värld, hur den påverkar vårt dagliga liv och hur var och en kan få ta del av dess kraft. I denna livfulla, lättilgängliga guide förmedlar Sylvia Browne häpnadsväckande insikter om den omfattande påverkan som de mediala och övernaturliga händelserna har i dagens värld:
- Hur andliga vägvisare och änglar "talar" till oss och hur vi kan uppmuntra detta.
- Skillnader mellan spöken och andar - och varför sökerier uppstår.
- Hur de döda kommunicerar med de levande - och vad de kan lära oss.
- Reinkarnation - och hur vi kan komma i kontakt med våra föregående liv.
- De tre enklaste stegen för att utveckla dina egna mediala färdigheter.
- Profetior för de kommande åren
Sylvia Browne berättar för oss varför vi inte ska vara rädda för att bli gamla och sanningen om livet efter döden. En klok och "tillåtande" bok som ger praktiska råd, tydlig vägledning och innerlig tröst. Mellan två världar är både en tankeväckande resa in i andra världar och en ovärderlig handbok för andliga överlevnad i det nya årtusendet.

 

_________________________________________

 

Munken som sålde sin Ferrari - av: Robin Sharma
2010-08-28 

 

Äntligen har jag läst den!! =)
 Äntligen fick jag chansen/tiden eller rättare sagt, tog mig tiden att läsa en bok som jag verkligen ville läsa! O vilken bok också!!! =) Boken "Munken som sålde sin Ferrari" är verkligen en helt underbar bok!! Verkligen hur bra som helst! =) Fullkomligt älskar den! =) Om jag hade en bibel skulle det kunna vara den!! =) Har ju inte läst så många böcker, men den här var helt enastående! Helt fantastisk!! =) Lätt den bästa och mest insiktsfulla bok jag någonsin läst!! =)
 
Läste klart den på ca 10 dagar och var klar med den ca 15 Juni. Njöt av varje sekund! :D
 
Så mycket insikt i denna bok!! Så mycket av allt!! Önskade att den aldrig skulle ta slut, men det gjorde den... : )
 
Efter jag blev klar med den, så lät jag den vila ca 10-12 dagar... Sen dess har jag studerat den! Kommit till sida 100 här om dan!! Vad jag menar med det, (studerar den) stryker under det jag tycker är insiktsfullt, lägger boken åt sidan nån minut, filosoferar om vad jag läst, skriver ner det mest betydelsefulla från boken och skriver ner mina egna tankar runt det citat som jag skrivit ned, samt verkligen tänker till vid varje rad jag känner betyder nåt, och tar ca 5 sidor i taget(dagen jag tagit mig tid att studera boken), det är väl just därför det nästan tagit 2 månader för mig att gå igenom 100 sidor, då den är just så full av alla fantastiska insikter!! Samt att jag inte läst varje dag! =)
 
Som ni förstår, Jag rekommenderar den verkligen!!! : )
 
Boken ger verkligen mycket! Och är så tacksam för att jag till slut läste denna bok, då den legat på lut i flera år! Det blev en bok som givit mig otroligt mycket insikt och mycket mer! En bok jag hoppas alla människor får chansen att få studera/läsa. Denna bok är verkligen helt fantastisk i sin helhelt, samt varje rad i sin enkelhet.
 
Den tar verkligen upp hur mycket som helst, hur vi ska tänka för att må bättre, hur vi ska leva på ett enkelt sätt så att vi kan leva fullt ut, hur vi ska se på livet för att förbättra vår livskvalitet och hur vi ska leva för att få ut det vi innerst inne vill, samt mycket mycket mer. Till exempel, ett av alla de fantastiska rader i denna insiktsfulla bok lyder...
 
"Okej... - lyckans hemlighet är enkel: undersök vad du verkligen älskar att göra och ägna sedan all din energi åt att göra det."
 
...hur fantastiskt är inte det? :D Är det inte precis vad vi alla människor borde göra??? Verkligen undersöka vad vi verkligen vill göra med vårt liv, och då vi hittat det, ägna all vår energi åt det! =) Och det, bara det att göra en sådan resa, att lära känna sig själv, så vi vet vad vi helst vill, och vad vi inte vill! =)
 
Jag tror det är otroligt viktigt att just undersöka vilka vi är, så vi vet vad vi vill, vad vi vill i livet! Har själv precis anmält mig till två kurser!! :D En som jag gått och hållt på i många år, just för att jag inte "vågat"! :D O vad är det då jag inte vågat!? Är det inte uppenbart!? ; ) Leva fullt ut!! : ) Och jag kan säga att boken har bidragit till mycket i detta specifika val med kurserna. Just det där att bara börja leva så som jag innerst inne vill!
....Är det nått du, vill göra? Gör det! Gör det idag! Och vänta inte! =)
Och det tror jag också har mycket med att leva just fullt ut, att leva varje dag som den sista! Att inte vänta med att anmäla sig till en kurs som man vill gå, utan att anmäla sig till kursen (eller var man än vill göra) på en gång, då man vill gå kursen, då man vill göra, "det"! =)
(...Nuet är bara just nu, så varför leva i något annat än i nuet!? =) )
 Det var verkligen en, Är, verkligen en helt fantastisk bok! =) Och jag hoppas att ni alla får chans att läsa den!
...Jag har även lyssnat på boken en hel del, och det är Stefan Suke om läser in, och han gör verkligen ett helt fantastiskt jobb med denna bok!! Han får den verkligen att leva, på ett otroligt vacker och insiktsfullt sätt!
...Den här boken kan jag verkligen rekommendera till alla, till alla som vill leva ett mer tillfredsställande liv, till alla som vill leva fullt ut!
Jag säger, "LÄS DEN!! O om du läst den, läs den igen!!" =)
Med ett stort leende & med kärlek , Peter

Sammanfattning av boken:
En arrogant värsting till stjärnadvokat, Julian Mantle, bränner ljuset i båda ändar och får en hjärtinfarkt i rättssalen. Tre år senare dyker han upp igen, totalt förändrad. Från att ha varit femtiotre år och sett ut som sjuttio är han nu tre år äldre, men ser ut som trettiofem. Under sin frånvaro har han nämligen vistats i en liten bergsby i Himalaya tillsammans med the Sagers of Sivana. Dessa visa män och kvinnor är ett gammalt folk som känner till hemligheten med ett upplyst, lyckligt, framgångsrikt liv. Under en lång natt berättar han om sitt nya liv och om nyckeln till upplysning för vännen och kollegan John.
Munken som sålde sin Ferrari är en fängslande och underhållande skildring av en yttre och inre resa, där österländsk mystik möter det västerländska framgångstänkandet.

 

_____________________________________

 

Kärlekens insikt
- en hanbok i kärleksfulla relationer

2008-12-08
 

WOW!! Vilken bok!!
 Har precis läst klart en bok som heter "Kärlekens Insikt" av Don Miguel Ruis!! Så himla tung och lärorik! Så full av kärlek och förståelse!! Kan inget mer än rekomendera den till 100% för den som vill komma närmare sann kärlek, sann förståelse och ett helare "Jag".
Varje kapitel var som en värld för sig och behöver begrundas med största insiktfullhet. (Enligt mig :) ) Verkigen en stor bok, på bara 187 sidor!
Fällde många tårar då jag läste denna bok, hjärtat knöt sig gång på gång och insikterna föll på mig en efter en...
En stor bok som jag hoppas alla människor får läsa. Det bästa Julklapps tipset som jag kan ge detta år! : ) Jag hoppas verkligen att ni alla som kan, läser denna bok!
...Vet att jag läst den för fort... På en dag... (Hela dan gick åt... :S :) ) Skulle kunnat tagit ett kapitel i veckan... Så stort kändes det... Men kunde inte sluta.
 
Sammanfattning av boken:
I Kärlekens insikt belyser Don Miguel Ruiz trosuppfattningar som baseras på rädsla och antaganden som underminerar kärleken och leder till smärta och dramatik i våra relationer. Han levandegör sitt budskap med hjälp av insiktsfulla historier. Ruiz visar oss hur vi kan läka våra känslomässiga sår, återupptäcka den frihet och glädje som vi alla har rätt till och återskapa den anda av lekfullhet som är så viktig för kärleksfulla relationer.
 

________________________________________

 

Människo-öden tvinnas
2008-05-23
 

Har precis läst klart en bok som jag tycker var JÄTTE BRA!! Sa jätte mycket samt mycket bekräftelse i vad jag tänkt!! =) Läste klart den nu i natt... natten den 22 maj...Vill gärna rekommendera den!! Boken är skriven av Oscar Busch och heter "Människo-öden tvinnas. Var verkligen en bra bok som gav mig mycket!!!
 
Sammanfattning av boken:
Hur människoöden tvinnas skrevs för nästan hundra år sedan, men eftersom boken rymmer andliga insikter kring livets grundläggande frågor, har man inte upphört att efterfråga den. Berättelsen är enkel och vacker, och med sin ärliga och varma ton når den läsaren i hjärtat.
Boken berättar om två bröder vars starka hat knyter själsliga band mellan dem. Man får ta del av deras liv genom flera inkarnationer – både på jorden och på ”den andra sidan”. Historien om dem är spännande och skriven med stor inlevelse. En bok man läser från pärm till pärm.